ÜLKEMİZDE uzun yıllardır aynı toprağa aşırı gübreleme ve kimyasalla ekilen KONVANSİYONEL tarımının tehlikeleri görülmeye başlandığı 1990 Yılından sonra Efor Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yüksel'in Özel Çiftlik ve tarım alanlarında 17 yıldan beri yaptığı alternatif çeşit çalışmalarında üstün başarı sağlanmıştır.
Organik Sertifikaya geçilen Haziran 2008 tarihinden sonra ise ayrı bir şirket oluşturma ihtiyacı ortaya çıkmıştır.KAPOR LTD.Şti bu ihtiyaçla kurulmuştur. Yaz aylarında yetiştirilen ÇİLEK ve BROKOLİ 'nin ünü Türkiye sınırları dışına taşmış,birçok televizyon programı,dergi ve gazete yazılarına konu olmuştur.
GÖRE Kasabası'nda bulunan tarım alanlarında, Çilek, Brokoli, Kırmızı Lahana, Beyaz Lahana, Biber çeşitleri, Böğürtlen, Ahududu, Karnabahar, Taze Fasulye, Kornişon Salatalık, Karpuz, Bal Kabağı, Bezelye(ARAKA), Çekirdek Kabağı yetiştirilmektedir.
Bu ürünlerin birçoğu Göre de yetiştiği zaman Türkiye'nin başka hiçbir yerinde yetişmediğinden TURFANDA özelliği ile satışa sunulmaktadır. Avanos'taki çeşitler ise: Beyaz Patlıcan(Sadece Ayhan Kasabası örijinli), Kemer patlıcanı, bostan patlıcanı, domates(pembe-kırmızı-sırık-salçalık-salkım-çanak) Biber(çarli-yeşil sivri-sarı sivri-kıvırcık sivri-sarı,kırmızı ve turuncu Şili dolma,kandil dolma) Cin biberleri(8 Çeşit) Çeri domatesler (6 Çeşit) Börülce, Bamya, Tere,Roka, Maydanoz, Dereotu, Yeşil Soğan, Yeşil Sarmısak, Kırmızı Lahana, Brokoli, Marul Çeşitleri, Aysberg, Yemeklik ve süs kabak çeşitleri…Aydın Nazilli de her tür kışlık sebze ile narenciye çeşitleri ve Zeytin İncir ve kestane üretimi yapılmaktadır.
2013 başlarında kurutulmuş ürünlerimizin paketleme işlemlerine başlanmıştır.
KAPOR çok kısa sürede ülkemiz ORGANİK tarımında söz sahibi olmuştur.
Bizi izleyiniz..
© 2019 Kapor Organik Ürünler Ltd. Şti. All Rights Reserved.
Hazırlayan : HMA YAZILIM